+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Ook dit jaar was teamYTIN weer aanwezig bij deze goed georganiseerde triathlon. En naast de 26 YTIN deelnemers waren er ook nog eens 10 YTINers aanwezig om als vrijwilliger te helpen bij dit mooie evenement. En dan natuurlijk een hele grote groep familie en vrienden die langs het parcours stonden om aan te moedigen.

Het zwemmen vond plaats in het grootste zout watermeer van Europa, De Grevelingen. De zwemstart was vanuit het water nabij de springschans van Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Het parcours van 1 km lengte was uitgezet met grote, goed zichtbare boeien. Het zwemmen eindigde aan de andere kant van het Zeil- en Surfcentrum. Daar liepen de triathleten de wisselzone in.

Het fietsen vond plaats over de parallelwegen en fietspaden van Brouwersdam. Deze dam is aangelegd na de stormvloed van 1953 en scheidt de Noordzee van De Grevelingen. De Brouwersdam vormt 1 van de 2 verbindingen tussen Zuid-Holland en Zeeland. Het tweede deel van de fietsroute was richting Ouddorp. Het parcours was in totaal 20 km lang. De Brouwersdam90 reed 4 ronden, de 1/4 Triathlon 2. Door de stevige wind was het hard werken op de fiets!

Ook het lopen vond plaats op de Brouwersdam, 3,3 km lang 2 keerpunten.

We hebben als team weer genoten van een prachtige, gezellige, sportieve dag en de dag afgesloten met een heerlijk diner met een groep van 80 YTINers bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam!

Volgend jaar zijn we er weer bij!