+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Zondag 8 juli was het race-day voor maar liefst 7 atleten van Team YTIN. Na maanden voorbereiden en trainen vertrokken Martin, Dominique, Welmer, Dylan, Wynia, Agnes en Jasper, inclusief een grote groep supporters, naar het prachtige Thun voor de volledige triathlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42,2 km rennen)

De majestueuze Alpen, weerspiegeld in het ongerepte water van de Thunersee, verwelkomde onze sporters in Thun, thuisbasis van Ironman Zwitserland. We verbleven op camping Gwatt, ideaal gelegen langs het parcours met zicht op de de drie beroemde toppen Eiger, Mönch en Jungfrau.

Deze editie werd er speciaal kleding ontworpen zodat zowel de Team Thun sporters als de supporters konden schitteren in prachtige kleding. En wat gaaf dat de trisuits gesponsord werden. TD Sportswear, Verloskundigenpraktijk de Vecht, Santos Recherchebureau, Welmer moves you forward, IJMed Fysiotherapie, Bas Haarstudio, Tims Trainingen, Helidor Consultancy, Tanika’s Beauty&Feet, RST Coaching en Consultancy, Triathlonworld en YTIN…..Namens iedereen dank!


De dagen voorafgaand aan de race werden de startnummers gehaald, namen we een kijkje bij de start, finish en het evenementen terrein en werd een klein stukje gelopen en gefietst! Wat een prachtige omgeving om in te mogen racen. In de avonden aten we pasta en pannenkoeken met al de meegereisde supporters. Ouders, kinderen, familie, vrienden….mooi om te zien dat er zoveel mensen achter de sporters staan!

En toen was het dan eindelijk zover! Zondag … Race-dag. De wekkers gingen heel vroeg en om 5:45 uur gingen we met de hele groep richting de zwemstart. Wat een mooi moment is het toch altijd weer als alle atleten staan te wachten op het startschot!

Het werd een warme dag (36 graden) en met 7 verschillende atleten zijn er ook 7 verschillende verhalen. Inspirende verhalen….over op willen geven en boven jezelf uitstijgen. Stuk voor stuk hebben ze genoten, gewerkt, afgezien, doorgezet, gezweet, geploeterd, geschitterd……maar bovenal de FINISH gehaald! Alle 7! Wat een topprestatie. Het was weer geweldig om te zien hoe sporters en supporters 1 team zijn. Er voor elkaar zijn als het nodig is, elkaar inspireren, ondersteunen en vooral ook heel hard juichen voor elkaar…..

Your Thun is Now!

Op naar nog veel meer mooie uitdagingen…..