+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Zoals iedereen weet waren door COVID-19 alle (grote) evenementen in 2020 en begin dit jaar gecanceld of uitgesteld. Het was de bedoeling om IRONMAN Frankfurt in 2020 te racen. Deze kwam te vervallen en zou in juni 2021 gehouden worden. Corona dacht er iets anders over dus werd het verschoven naar augustus. Een week voor Triathlon de la Madeleine waar ik heel graag, met TeamYTIN, wilde starten. Als back up (mocht Frankfurt niet doorgaan) had ik me ook maar ingeschreven voor Challenge Almere-Amsterdam. Na 2 jaar trainen was ik toe aan een echte race!


Zomervakantie en bericht dat IRONMAN Frankfurt doorgaat! Even overleggen met coach Marcel (Move The Limit) of het verstandig is om Challenge Almere-Amsterdam te laten staan. Dit omdat het betekent dat ik in 4 weken 3 triatlons ga doen. Marcel zegt dat ideaal anders is maar dat, met inachtneming van de juiste rust/training ratio, het kan. Mijn doel wordt finishen en ik kijk uit naar de evenementen.


15 augustus 2021, IRONMAN Frankfurt. Zwemmen: 3,8km, Fietsen: 185km met 2200 hoogtemeters, Lopen: 42km. Aan de start met Welmer, Rein en Tom. Wat een race en wat een PR. Het zwemwater was geweldig mooi en er was geen zuchtje wind. Nog nooit zo snel gezwommen (3,8km in 1:16) Het plan met fietsen, niet opblazen en behoudend racen. In totaal 2200 hoogtemeters. Ook dit ging geweldig (5:58 over 185km) Het tweede deel van de marathon was zwaar en warm. Na 25km kwam ik de man met de hamer tegen! Achteraf blijkt dat ik te weinig had gegeten. Gelukkig is daar iedere keer weer de grote groep supporters in oranje, niet te missen qua kleur, enthousiasme en geluid. Zo fijn en super dankbaar dat zoveel mensen de moeite namen naar Frankfurt te komen. Uiteindelijk de marathon gelopen in 4:12 en daar heel erg blij en tevreden over. Eindtijd 11:41uur, 1,5 uur sneller dan mijn eerste IRONMAN Maastricht. Met een goed gevoel en nog genoeg energie verlaat ik Frankfurt op weg naar Frankrijk voor een weekje herstel en het volgende doel.


21 augustus 2021, Triatlon De La Madeleine. Een dag na de aquatlon waar 9 YTIN kids meededen. Zo trots op deze kanjers, wat een plezier hebben ze gehad en wat waren ze blij met hun welverdiende medailles. Net als vorig jaar wil ik deze prachtige bergtriatlon zo graag doen, en hoe gaaf om dit samen met nog 12 atleten van TeamYTIN te doen?! Zwemmen 1,2km, fietsen 52km met 2200 hoogtemeters, lopen 7km op 1600 meter. Een gave bergtriatlon waar we het fietsen afsluiten met het bestijgen van Col de la Madeleine. Een race met een massa start in het water. Een soort MMA gevecht. Zo’n start is niets voor mij. Toch ging het zwemmen aardig. Daarna fietsen, eerst Col de Chaussy op. 15km klimmen met een gemiddeld percentage van 6%. Het ging top! Helaas in de afdaling een klapband. Einde race dacht ik. Na een uur lopen naar Jasmijn die mij zou brengen naar het hardloop-parcours komt Guike beneden en mag ik zijn wiel gebruiken om door te fietsen. Wat een geluk! De Madeleine op! 11km klimmen met een gemiddeld percentage van 9% en ook dat ging super. Het hardlopen ging lekker. Op 1600 meter is de lucht net wat ijler. Met oog op Almere behoudend gelopen en gelukkig is 7km een hoop minder dan de marathon. Genoten van deze loop en ook hier weer ervaren wat fijne support met je doet. Geweldig dat teamYTIN, visitekaartje ook in Frankrijk weer afgegeven!


12 september 2021 Challenge Almere-Amsterdam, 4 weken na IRONMAN Frankfurt. Zwemmen 3,8km, Fietsen 180km, Lopen 42km. Het doel: finishen. Inmiddels wel wat moe van de 2 voorgaande triatlons, maar oh wat heb ik er zin in. Wat in Almere een serieuze tegenstander kan zijn is de wind. Gelukkig is de wind niet zo krachtig en staat deze gunstig. Het zwemmen was pittig, het water was zeer choppie en dus veel golven. Ook de stroming viel me wat tegen. Wel heerlijk gezwommen en na 1:24 uit het water. Het fietsen ging goed! Lange, saaie stukken door de polder maar op de juiste momenten support. Verder vooral één met mijn gedachten. Eigenlijk alleen de laatste 10 km last van de wind. Een mooi gemiddelde van 33km/uur op de 180 km dus klaar in 5:27uur. De marathon verliep helemaal top, 6 rondes van 7 kilometer en een grote groep bekenden om me aan te moedigen. Helaas verstapte ik me in de voorlaatste ronde waardoor ik een stuk heb moeten wandelen. Even een paracetamol erin en door. Gelukkig voelde het snel wat beter alleen moest ik even terug in snelheid. Finish, samen met Jaco, na 4:01. Eindtijd 11:10uur. Een nieuw PR! Wat een race! En zo gaaf om dit met vrienden, familie en teamgenoten van Move the Limit te kunnen delen.

Nu even tijd nemen om na te genieten, te herstellen en klaar te stomen voor nieuwe avonturen in 2022.

Dankjewel mede-sporters van TeamYTIN en Move the Limit voor al jullie energie en inspiratie. Te gek om dit alles samen te beleven.

Move the Limit, Your Time is Now

Een speciaal bedankje voor Marlies, Fynn en Matti. Dat jullie mij zo steunen en mij zo helpen betekent heel veel voor mij. Zonder jullie geen Ironman… ik hou zielsveel van jullie