+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

YTIN wielerronde provincie Utrecht

Een gaaf idee wat al een tijdje geleden bedacht was en is omgezet naar een GEWELDIG plan! Martin en Ruud die alle credits verdienen voor de mooie route rondom onze, ik moet zeggen, schitterende provincie! 

Een lange tocht op een mooi rustig tempo en alleen maar plezier. Een tocht met pr’s, of had Ruud er geen een? Een (zoek)tocht naar Daniëlle, wie het ook mag zijn. En natuurlijk niet te vergeten een tocht waar we een aantal keren hardop hebben afgevraagd, na het zoveelste gravel-pad, wie in godsnaam die route had bedacht

5:00 uur de start met het Utrechtse volkslied van Herman Berkien, als ik boven op de Dom sta! (sorry nog mensen uit Breukelen) De ronde linksom de provincie. Het plan om om 8:00 uur te ontbijten net onder Woerden (Papenkop) kwam onder druk te staan door de eerste lekke band van de dag. Geweldig ontbijt door en bij boerin Marjan om door te fietsen naar Leerdam waar we zouden shinen op het terras van een mooie tent! Iets vertraging want na het ontbijt bleken er nog 2 lekke banden te zijn! Inmiddels klein uurtje vertraging en heel veel plezier verder onderweg naar Leerdam! Heerlijk geluncht en even nieuwe binnenbanden gekocht want die waren inmiddels op. Ook in Leerdam en omgeving druk met het zoeken naar Daniëlle maar geen resultaat. Dan maar onderweg naar Veenendaal. Een paar tussensprints voor het bergklassement en de top op de Grebbeberg. Welmer gefeliciteerd met de bolletjestrui (alhoewel ik nog steeds vind dat 2x de brug van Maarssen ook telt).

Eenmaal in Veenendaal werden we hartelijk ontvangen door Dominque, Jip, de ouders van Martin en vriend Paul! Wat werd er goed voor ons gezorgd daar!!! Heerlijke pasta en een fris pak (dankjewel Dominque voor de kleding service) 

Met volle buik weer door voor de laatste 100km met nog een stop in Spakenburg. Dit pittoreske vissersdorp werd wreed verstoord door de 5 musketiers op hun Carbon ros. Na een patatje met cola en een bericht naar het thuisfront dat we nog leefden, ging de laatste 50 km in. Wat opviel is dat niemand meer mrt de eer wilde strijken over de route… we hadden eigenlijk de racefiets moeten inruilen voor de mountainbike. Veel mooie bospaden gereden en dat was prachtig! 

Nog even 1x op de foto zo vlak voor huis leverde nog even hilariteit op en rond 21:15 uur stonden we weer in Maarssen. Daniëlle is overigens nooit gevonden….

Wat een avontuur, wat een plezier en genot! Dit vraagt om een vervolg….