+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Energy Bar  (15 repen)

Ingrediënten:

 • 15 grote (medjool)dadels
 • 1a2 el kokosolie
 • 150gr gedroogde cranberry’s
 • 40gr pecannoten
 • 40gr cashewnoten
 • 20 gr pompoenpitten 
 • 20gr kokosrasp
 • bakpapier

Bereiding:

Ontpit de dadels en laat de kokosolie op kamertemperatuur komen. Rooster intussen de pompoenpitten even kort in een droge koekenpan op laag vuur. Maal de dadels en kokosolie in een keukenmachine tot een dik, kleverig geheel. Voeg de cranberry’s toe en meng tot deze grotendeels zijn opgenomen in het geheel. Het is niet erg als een paar cranberry’s heel blijven.

Hak de noten grof in stukken en kneed deze, samen met de pompoenpitten en de kokosrasp door het mengsel. Schep het mengsel op het bakpapier en maak er een mooi rechthoekig stuk van dat je in tien tot twaalf gelijke repen kan snijden. Druk alles goed en gelijkmatig aan tot een dikte van ongeveer twee centimeter. Vouw het bakpapier dicht en laat het minstens twee uur in de koelkast opstijven. Snijd er daarna repen van en verpak de repen één voor één in bakpapier en bewaar ze in de koelkast. Hierin blijven ze zeker een dag of tien goed.

Energy Bar (15 repen)

Ingrediënten:

 • 125gr gedroogde vijgen
 • 125gr dadels zonder pit
 • 40gr geraspte kokos
 • 50gr mix zonnebloempitten en pompoenpitten
 • Bakpapier

Bereiding:

Meng de vijgen en dadels in een keukenmachine totdat er een dikke pasta ontstaat. Voeg de mix van pitten of noten en de kokos toe en meng het nog even kort. Het lekkerste is als de pitten of noten nog niet helemaal fijngemalen zijn. Bedek een rechthoekige vorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm. Druk het goed aan en laat de repen minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Snijd de plak in gelijke repen en bewaar in de koelkast.