+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Eist veel trainen zijn tol? Geen gekke vraag wanneer je in voorbereiding bent voor een full Ironman. Maar over hoe je dat het beste kunt aanpakken zijn de meningen verdeeld. Traditioneel, veel uren maken. Of toch Sportrusten, veel minder uren maken? Voor elk mens is het antwoord anders!

Wat absoluut het aller-belangrijkste is, niet overtraind raken! Rust en herstel. Door ademhaling, slaap en goed en gevarieerd eten. De trainingen die je doet moeten goed gebalanceerd zijn. De 80-20 regel is dan van toepassing. 80% van de training op lage intensiteit en 20% op hoge intensiteit.  Zorg dat die 20% niet achter elkaar zit, neem de rust die nodig is!

We leven, dus soms is het zo dat je moet zoeken naar de ruimte om je trainingsuren te kunnen maken. Zo heb ik afgelopen zaterdag een uur gelopen in Dordrecht voor de ijshockey wedstrijd van mijn oudste zoon Fynn.

Gebruik autoregulatie om alle trainingen en alles wat erbij komt kijken te kunnen volhouden, dat komt neer op een plan A, B en C.

Plan A, genoeg energie. Plan B, te weinig energie en plan C extra veel energie!

Deze trainingsweek zit er weer op! Op naar de volgende week, op naar Frankfurt!


#ironman #ytin #yourtimeisnow #goals #triforlife #energy #frankfurt