+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Tijdens afgelopen “YTIN Week Experience Ibiza” gemaakt voor de deelnemers maar ook een succes tijdens feestjes en borrels. Altijd lekker en extra leuk om ze zelf te maken.

Bij deze het recept van de zelfgemaakte nacho’s.

  • 6 worteltortilla’s (of gewone maïstortilla’s)
  • 1 verse maïskolf
  • 1 tomaat
  • 1 paprika rood
  • 1 bosui
  • 2 sjalotjes
  • 1 limoen
  • 5 takjes koriander
  • ½ rode peper
  • 3 el + 1 tl milde olijfolie
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 el zure room
  • Zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bestrijk de tortilla’s met 3 el olijfolie. Snijd of knip de tortilla’s elk in 8 punten. Besprenkel met zeezout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 5-7 minuten krokant.

Zet de maïskolf recht op een plank en snijd met een mes langs de kolf zodat de maïskorrels eraf vallen.

Verwarm een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak hierin de maïs in 7-10 minuten gaar en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de salsa. Snipper de sjalotjes, snijd de tomaat en paprika in blokjes en de bosui in ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn. Meng alles en breng op smaak met zout, peper en limoensap. Zet apart.

Haal de tortilla’s uit de oven en verdeel de kaas erover. Hussel en maak er een hoopje van. Zet nog een paar minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Haal de korianderblaadjes van de takjes.

Serveer de tortilla’s met salsa, koriander en zure room.

Eet smakelijk!!