+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Inmiddels is het voor de meeste mensen niet meer nieuw. Dit jaar, 2020, doe ik weer een full Ironman, 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Na Maastricht in 2018 nu dus Frankfurt. Leuk detail, Maastricht bleek de NK te zijn en Frankfurt de EK long distance. Dus, uiteindelijk moet ik dan ook maar het WK proberen te halen…

Ik heb besloten ook deze reis te gaan bloggen en vloggen. Net als in mijn avontuur van de Ironman Maastricht zit er ook dit keer een groter doel achter. Ik wil mijn bedrijf, carrière en leven naar een hoger plan brengen. Ik gebruik deze Ironman om te leren doorpakken. Ironman Frankfurt ga ik sneller (proberen te) finishen dan Maastricht!

Na de finish in Maastricht wist ik gelijk ‘ik wil dit het nog een keer beleven’. Ondanks al het afzien. Na overleg met Marlies en de boys besloten om dit avontuur nogmaals aan te gaan. Voor dit komende avontuur heb ik wat dingen veranderd. Frank, waarmee ik Maastricht heb gedaan, is ingeruild voor mijn goede vriend Gert-Jan. Ik heb een trainer gevonden die mij helpt met schema’s en trainingen. Marcel Gierman, zelf triatleet en zeer ervaren heeft zijn strepen wel verdiend na zo’n 60 professionele overwinningen. Elke week voorziet hij mij van nieuwe trainingsschema’s. Daarnaast hebben we regelmatig contact om te kijken of alles goed gaat en trainen we af en toe samen.

In december is het nieuwe trainingsavontuur dan echt begonnen. Marcel zijn schema’s gingen in en het was meteen aan de bak. 6 a 7 dagen trainen per week. Absoluut nodig om de belastbaarheid aan te kunnen van zo’n geweldig avontuur. Het avontuur waar ik in de voorbereiding meer aan wil trekken om mijn doel, sneller finishen, te bereiken.

Het was wel weer wennen om zoveel te trainen. Ik was vergeten hoe heftig het is. Je hebt niet veel vrije tijd meer. Het gezin lijdt daar best onder. Ik ben veel van huis, soms best een beetje moe en Marlies moet veel dingen alleen oppakken. Dit is ABSOLUUT de vervelende keerzijde van dit avontuur. We zijn er op voorbereid maar wanneer het gebeurt valt het toch wel tegen. Ook het sociale leven is anders. Geen alcohol (toch overgewaardeerd als je het mij vraagt, maar zo lekker) en feestjes zitten er ook niet in. Het is full pull tot eind juni!

Dat Marlies en de boys akkoord gingen is voor mij een zegen. Zeker wanneer je bedenkt dat het weekend van Ironman Frankfurt Marlies haar verjaardag is. Toen ik vroeg of ze dat niet vervelend vond zei ze: “nou wel lekker hoor een weekendje weg!”. Wat een topvrouw heb ik toch.

Wel ben ik gestopt met training geven op zondag voor The Bootcamp Club. Hierdoor heb ik in het weekend iets meer tijd om te trainen en tijd het gezin. Fynn en Matti vinden het gaaf dat ik weer een Ironman doe en zien er naar uit! Fynn wilt zelfs een racefiets kopen zodat hij straks in het voorjaar mij kan helpen met trainen. Matti ondersteunt mij ook, zegt vaak dat hij trots is op me en van mij houdt ook al ben ik minder vaak thuis. Zonder al deze steun zou ik het niet kunnen. Ook Team YTIN heeft hier een positieve bijdrage in. Samen trainen met inspirerende mensen, fijne gesprekken over het sporten en af en toe wat kudo’s ontvangen.

Nu ga ik lekker rusten. Na de krachttraining van gisteren heb ik vandaag 3100 meter gezwommen en 60 km gefietst. Morgen (woensdag) hardlopen en wat kracht, overmorgen (donderdag) zwemmen en hardlopen, vrijdag fietsen en interval-looptraining, zaterdag nog maar eens fietsen en zondag weer hardlopen en uit fietsen. Dan zit de week erop en staat de volgende trainingsweek  op het punt van beginnen.

Leuk als je mij volgt via de website of Facebook! Tot snel….