+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

29 september 2019, de marathon van Berlijn. Wat een dag en wat een jaar. In september 2018 met een groep aan dit avontuur begonnen. 6 mensen die al eerder een marathon liepen maar voor de meeste leek het een bijna onhaalbaar doel! Toch gingen we met 25 man onderweg to #BeatBerlin. Een jaar van hard trainen volgde. Kracht, interval, korte duurloopjes. Op naar het eerste doel, een halve marathon. We kregen er allemaal plezier in en de een na de andere kudo werd uitgegeven. De groep werd steeds hechter en naarmate de loopafstanden toenamen kwamen ook de mentale uitdagingen! Andere keuzes maken, grenzen verleggen…..het doel achter het doel ontdekken, de kracht en energie van de groep werd steeds belangrijker. Naast de fysieke ook mentale trainingen. De Bandura curve, het focusmodel van Eberspacher, alles werd uit de kast gehaald. Helaas onderweg 3 mensen die geblesseerd raakten maar tot het eind toe belangrijk onderdeel bleven van Team YTIN! Laurent die aansloot bij de groep en in Frankrijk met ons mee trainde. Pascal die de groep kwam versterken en met zijn loopervaring ons kon voorzien van extra tips en tricks.

Na de halve marathon nieuwe uitdagingen. Op naar de lange duurlopen. Iedereen maakte daar een feestje van, kids, supporters en zelf opgezette drank- en verzorgingsposten onderweg. Iedereen sleepte elkaar door de trainingen heen en iedereen durfde stiekem te geloven dat het ging lukken. De week voor de wedstrijd nog een coach-sessie met de hele groep om iedereen vol zelfvertrouwen naar Berlijn te laten gaan! En toen was het zover! Op naar Berlijn! 22 lopers, 8 fantastische supporters. Op zaterdag de ontbijtrun met finish in het Olympisch Stadion. Te gek om mee te maken. ‘s Avonds mooie woorden en kado van iedereen voor ons. Geweldig om te horen wat het hele traject voor iedereen betekend heeft. En toen was het zover: RaceDay! Weinig geslapen, gespannen koppies maar vol vertrouwen dat iedereen de finish zou halen…..

En het lukte! 22 man over de finish, 20 PR’s! Een geweldige sfeer, ondanks het slechte weer. Onze supporters die iedere keer weer energie gaven door te gaan. De blijdschap voor elkaar was ongekend. Het was een super dag en onvergetelijk jaar. Dankbaar voor alle nieuwe vriendschappen, het plezier, het lachen, het vertrouwen, alle gesprekken, wijze lessen, gezamenlijk afzien, mooie evenementen en ervaringen om nooit te vergeten. Geweldig om je te omringen met zoveel energieke, positieve, vitale mensen! Tijd om te genieten nu…..en tijd voor nieuwe doelen voor Team YTIN!