In samenwerking met de “Sportkeuken” vind je hier recepten voor sporters, topsporters en iedereen die bezig is met een gezonde leefstijl. Op zoek naar een voedingsadvies op maat, kookcursus of inspirerende workshop? www.sportkeuken.com

Bulgur quinoasalade met gegrilde groentes
1 grote portie
Ingrediënten:
- 1/2 bosui
- 1 paprika
- 1/2 courgette
- 8 cherry tomaten
- 25 gram rucola of spinazie
- paar roosjes bloemkool
- 1 wortel
- 50 gram feta
- 130 gram kidneybonen
- gedroogde tomaat
- olijfolie
- knoflook
- quinoa 30 gram ongekookt
bulgur 30 gram ongekookt - citroensap
Bereiding:
Zet als eerste 2 pannetjes op het vuur. Kook de quinoa en de bulgur zoals op de verpakking beschreven staat.
Giet beide af en laat afkoelen. Maak knoflookolie. Pers de knoflook en meng het met wat olijfolie en eventueel wat peper.Snijd de paprika in repen.
Maak roosjes van de bloemkool. Snijd de bosui fijn.Halveer de courgette in de lengte zodat je 2 lange helften krijgt. Snijd de wortel in lange repen. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Snijd de gedroogde tomaten fijn.Brokkel of snij de feta.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de paprika, bloemkool en wortel met een beetje olie en leg dit op een bakplaat met bakpapier in de oven voor ongeveer een half uur.
- Doe wat olie in een koekenpan en smeer de platte kant van de courgettes in met de knoflookolie en gril deze heel rustig totdat de platte kant mooi bruin is. Haal ze uit de pan besprenkel eventueel met een beetje zout en snijd daarna in redelijk dikke plakjes.
- Doe de bosui, kidneybonen, gedroogde tomaatjes en de cherrytomaatjes in een grote kom.
- Wanneer de courgette, bloemkool en paprika klaar zijn doe je die ook in de kom.
- Mix de quinoa, bulgur, feta en de groentes.
- Maak het op smaak met citroen, olijfolie en peper en zout
- Vlak voordat je aan tafel gaat mix je de rucola of spinazie erdoor.
Eet smakelijk!
Recente reacties