+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

Na een periode van lockdowns, thuiswerken, online les, weinig culturele activiteiten en beperkte sociale contacten is het tijd om in beweging te komen.

Volgens NOC*NSF is bijna de helft van de Nederlanders minder gaan bewegen door de tweede lockdown. Daar gaan we in de gemeente Stichtse Vecht verandering in brengen. Om gezond te blijven en je te ontwikkelen heb je namelijk beweging nodig! Beweging heeft in elke fase van je leven een positieve invloed op je fysieke gesteldheid en emotioneel welbevinden.

Iedereen doet mee

Het Sportakkoord en YTIN slaan daarom de handen ineen en organiseren in de maand van de Nationale Sportweek het evenement “Stichtse Vecht beweegt de wereld rond”.

Gedurende de hele maand september 2021 gaan wij, inwoners van de gemeente Stichtse Vecht, zoveel mogelijk kilometers afleggen en zo de wereld rond bewegen…..op naar de 40.075km!!! Een maand vol positieve energie!!

Iedereen kan meedoen, jong en oud, alle kilometers tellen mee. Wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen (evt. met trapondersteuning), skaten, skeeleren, steppen, rolstoel en scootmobiel!

Samen de wereld rond

Bewegen is goed voor iedereen en samen bewegen ook nog eens heel leuk. Vraag dus iemand om met je mee te gaan, neem weer eens contact op met iemand die je een tijd niet gesproken hebt, ga samen met iemand die zich eenzaam gevoeld heeft afgelopen tijd of zoek je oude sportmaatje of collega weer eens op! Ga wandelend of fietsend even langs bij iemand die je een tijd niet hebt gezien, steun onderweg de horeca met een koffie to-go of terrasbezoekje of ga de mooie natuur in.

Hoe kan je meedoen?

De registratie van de afgelegde kilometers gaat via de gratis te downloaden app Strava. Strava is goed te gebruiken als je een sporthorloge hebt, maar je kunt je activiteiten ook handmatig invoeren.

  1. Geef je op via info@ytin.nl, waarbij je aangeeft hoeveel kilometers je denkt af te gaan leggen.
  2. Ga naar Strava, zoek bij Clubs naar ‘Stichtse Vecht beweegt de wereld rond’ en klik op ‘lid worden’
  3. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is in beweging komen in september . Je GPS bestand wat je uploadt op Strava wordt automatisch geüpload op de club pagina.
  4. Voeg een leuke tekst en evt. wat foto’s (denk aan een leuke selfie, mooie plek in Stichtse Vecht, figure-running etc.) toe aan je activiteit(en)

Mocht je jouw kilometers liever op een andere manier doorgeven (of lukt het niet via Strava) neem dan even contact op met Jasper (info@ytin.nl)

Houd je aan de dan geldende Corona-maatregelen, vermijd drukte, blijf thuis bij verkoudheidsklachten en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Via de YTIN-website en YTIN-Facebook pagina houden we jullie die maand uiteraard ook op de hoogte van het aantal afgelegde kilometers.

Your Time is Now!!! Wij kijken uit naar alle activiteiten en zijn heel benieuwd hoeveel kilometers we met elkaar gaan afleggen…