+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

22 augustus 2020 was het dan zover. Na alle afgelaste evenementen van de afgelopen periode weer een Race Day . En wat voor één, de Triathlon de la Madeleine in de prachtige Franse Alpen.

Stevig en hard, deze triathlon is de meest bergachtige triathlon in Frankrijk op S- en M-afstanden!
En inderdaad, na het zwemmen in 23 ° C water van het meer van Saint-Rémy-de-Maurienne, vertonen de fietsroutes van beide races S en M enorme niveauverschillen voor zulke korte afstanden:

  • 1200m op de fietsroute van de S-afstand (20km lang)
  • 2200m op de fietsroute van de M-afstand (53 km lang, met 2 beklimmingen)

Van Team YTIN deed Judith mee aan de S-afstand. Aan de start van de M-afstand verschenen Martin, Geert-Jan, Welmer, Janosch en Jasper. Guike (zwemmen), Laurent (fietsen) en Marlies (hardlopen) deden mee aan de Relay.

De fietsroute van de M-afstand bracht ons naar het beroemde zigzagpad van het dorp Montvernier ( Lacets de Montvernier) en verder richting de Col du Chaussy (1533m)
Na de afdaling van de Col du Chaussy voor de M-afstand-atleten, kwamen beide routes samen in Notre-Dame-du-Cruet om samen de verschrikkelijke Road of Montgellafrey te beklimmen die omhoog gaat naar het ski-gebied Saint Francois Longchamps (wat op 16 september 2020 voor het eerst op het programma van de Tour de France staat)

De hardlooproutes vonden plaats in het hart van het resort Saint Francois Longchamp, 3 rondes met een pittig klimmetje!

Alle YTIN-ers haalden de finish, iets waar me uiteraard super trots op zijn! Een geweldige prestatie en ervaring om nooit te vergeten. Met dank aan alle enthousiaste supporters en de goede organisatie. Hopelijk staat Team YTIN volgend jaar weer hier aan de start!