+316 52045725 & +316 24929448 info@ytin.nl

In samenwerking met de “Sportkeuken” vind je hier recepten voor sporters, topsporters en iedereen die bezig is met een gezonde leefstijl. Op zoek naar een voedingsadvies op maat, kookcursus of inspirerende workshop? www.sportkeuken.com

Hummus, lekker om tussendoor te eten met reepjes paprika, wortel ,witlof, selderij en komkommer


Ingredienten:

  • 1 bol en later alleen 1-3 teentjes gepofte knoflook
  • 30 gram tahin
  • citroensap
  • 20 gram olijfolie
  • 200 gram Kikkererwten bijvoorkeur zelf gekookt of anders uit een pot.
  • Ras el hanout
  • Cayenne peper
  • Takje rozemarijn of tijm
  • Zout
  • water

Bereiding:

Zet de oven op 130 graden

Snijd een knoflookbol overdwars doormidden en leg op een stukje aluminiumfolie zodat de doorgesneden knoflook naar boven ligt. Druppel wat olijfolie, peper en zout over de knoflook en leg een takje tijm of rozemarijn op de knoflook. Vouw de aluminiumfolie om de knoflook en leg een uur in de oven.  
Maal de kikkererwten met de rest van de ingredi├źnten  (dus alleen 1-3 teentjes gepofte knoflook en niet alle knoflook) met een keukenmachine.

Voeg water toe totdat je een mooie massa krijgt.

Eet smakelijk!